Når passionen for den gode idé er i højsædet.
 
 
 

Generelt

Definition af kommercielle opgaver: Begrebet dækker over lønnede jobs, hvor en model (og af og til en make up artist) yder et arbejde og får dækket sin tid og indsats mod et kontant honorar; som betales af en køber til billederne.
Modelgenrer: Der findes mange forskellige typer af genrer: Artistic nude, Erotik, Fashion, Glamour, Kunst, Lingeri, Location, Mode, Nude, Portræt, Promotion, Swimwear, Bryllup, Catwalk, Dans, Sport, Teater.

Vil du posere som model for mig?

Laver jeg kommercielle opgaver?
- ja, af og til, men jeg stiller krav til dem, som jeg vil lave den type opgaver med.
- denne form for fotoshoot aftaler jeg privat via Facebook

Krav til kvindelige modeller:
- Udelukkende kvindelige modeller over 18 år
- Man har et BMI på 18-25, dvs. normal-BMI.
- Man har ingen eller færrest mulige tatoveringer - og hvis man har, så afgøres det på antal, størrelse og placering.
- Man har en naturlig krop. Helst ingen plastikkirurgiske indgreb.
- Et pænt og rent ansigt er at foretrække, dvs. minimalt af uren hud, ar og mærker.
- Man kan selv finde ud af at lægge sin make up. F.eks. at kunne dække uren hud.

Yderligere krav:
- Man skal være seriøs, skal kunne være til at lave aftaler med, og man skal især holde sine aftaler.
- Man går ikke i byen og fester aftenen før et fotoshoot.
- Man udsætter sig heller ikke for sygdom som forkølelse i ugen op til med vilje, såsom unødigt at udsætte sig for kulde.

Kontrakt: Uanset hvilket formål billederne har, så laves der en skriftlig kontrakt for hvert fotoshoot, så der ingen tvivl opstår bagefter.
Du kan læse den aktuelle udformning af min kontrakt her
.

 

Generelle betingelser for kommercielle opgaver

Tidspunkt for fotoshoots: Du skal kunne finde tid til disse fotoshoots sent om eftermiddagen og/eller om aftenen i hverdage eller i weekender.

Formål: Mine billeder vil i små udvalg blive vist frem, hvor jeg måtte have lyst, men meningen er videresalg.

Modellens brugsret: Modellen må bruge de udleverede redigerede billeder til egen promovering, hvor man måtte have lyst, forudsat at disse ikke videreredigeres eller beskæres inden offentliggørelse. Såfremt modellen bruger fotografens billeder online eller i konkurrencer, skal der altid kildehenvises til fotografens hjemmeside.

Modellens honorar: Som model modtager man for visse opgaver et kontant honorar og som regel ca. 5-10 redigerede billeder, som jeg har valgt. I praksis fravælger jeg alle dårlige og fremsender en pdf-fil med de mulige billeder til redigering, som man kan vælge fra. Vi diskuterer det derfra, og så laves der 5-10 billeder, som du så vil modtage sædvanligvis indenfor 4 uger via mail eller via DropBox, således at du kan downloade dem til egen computer. Alle redigerede billeder modtages i en internetudgave med copyrightmærke på, typisk 1600 pixels på længste led. En printudgave i fuld opløsning kan modtages efter aftale. Formålet med billederne er salg, så vi laver en aftale om enten at dele overskuddet 50/50, du accepterer at modtage et honorar senere fra en kunde og/eller du kan få et kontant honorar.

Offentliggørelse/fortrydelse: Ved et kommercielt shoot betales modellen for sit arbejde. Modellen får et kontant honorar og/eller nogle billeder til gengæld for, at fotografen kan sælge og offentliggøre alle de billeder fra shootet, som fotografen nu lyster. Såfremt en model fortryder helt eller delvist, så er det kun ret og rimeligt, at modellen betaler fotografen for sin tid og ulejlighed. Det bør du som model være parat til. Ellers bør du ikke stille op til et kommercielt shoot.

Vilkår: Hvis man vælger at lave billeder sammen med mig, så accepterer man samtidig min måde at redigere på. Hvis ikke man kan lide den, så findes der masser af andre fotografer at vælge imellem. Man accepterer også, at man ikke får alle de uredigerede billeder, ikke selv må redigere og ej heller beskære de redigerede billeder, som det passer én selv. Man skal kreditere = skrive i billedteksten, hvem man har lavet billeder sammen med, medmindre andet aftales.

Make-up/tøj: Modellen står selv for make-up og tøj. Såfremt modellen ønsker en make up artist kaldt ind, så er det for modellens regning.

Transport: Modellen står som udgangspunkt selv for transport til fotografens studio i Aabenraa. Man kan køre i bus fra Rødekro eller efter aftale blive hentet på Rødekro station.

Depositum: Hvis en model adskillige gange melder afbud på et sent tidspunkt, eller ligefrem udebliver, så forlanger jeg fremover for at aftale et nyt tidspunkt et depositum på 500,- kr. Dukker modellen op til aftalen, får man selvfølgelig pengene retur.

Opgavetype: De eneste genrer, der kan udløse et kontant honorar, er glamour og nude art. Mit portfolio for disse genrer findes dog ikke længere på denne hjemmeside. Såfremt du har erfaring, eller der er interesse for at posere i disse genrer, så skriv.

Ansøgning: Hvis der er interesse, så send en besked. I beskeden fortæller du lidt om dig selv, deriblandt alder, højde og andre mål samt bopæl (= by) samt vedhæfter 2 billeder: et af dit ansigt og et i helfigur. Få en anden til at tage billederne. De må ikke være redigeret eller grynet. Jeg skal kunne se, hvad der er at arbejde med, mht. billedredigering af hud. Hvis ansigtet er meget markeret af uren hud, så er det væsentligt at vide. Og har man spørgsmål, så skriver man også dem i beskeden. :-)

 


 

 
   

Arrangør af:

image 2
Foto-rotation

Et non-profit arrangement

Fotobegivenheden, foto-rotation, er et projekt, som jeg fandt på for at få folk med en passion for modelfotografering til at mødes og blive udfordret. Man er nødt til at være hurtig med at bruge sin fantasi.

Indholdet af denne hjemmeside er beskyttet iht. loven om ophavsret (kilde: Kulturministeriet)
Enhver form for ibrugtagning af hjemmesidens indhold må kun forekomme med Lars Bundgaards skriftlige tilladelse.
Ethvert brud på dette er brud på copyright-lovgivningen og vil blive retsforfulgt.
Copyright © Lars Bundgaard, alle rettigheder forbeholdes.